Benodigheden voor 4 personen
- Ovenschaal
- 6 rabarberstelen
- Rozijnen
- 150 gram yoghurt
- 2 eetlepels heet water
- 1 snufje saffraandraadjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- Handje pijnboompitten
- Salieblaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de rabarber in stukken van 6-8 cm en verdeel deze in een ovenschaal.
- Strooi er zeezout en versgemalen zwarte peper over. Besprenkel de rabarber met een scheut olijfolie, doe er wat rozijnen bij en schep alles goed door elkaar.
- Rooster de rabarber in 25-30 minuten gaar. Doe de saffraan met de eetlepels heet water in een kom en laat 5 minuten staan.
- Voeg de yoghurt, knoflook, olijfolie en citroensap toe. Klop dit tot een gladde, gele saus.
- Plaats de rabarber op een bord, giet de saffraanyoghurt eroverheen, bestrooi met pijnboompitten en schik de salieblaadjes erop.
- Serveer met wat salade en oerbrood.