Ik ga op reis en neem mee...

Goed voorbereid op reis? Neem de juiste suppletie mee!

Ik ga op reis en neem mee...

De zomervakantie is begonnen. Miljoenen landgenoten verhuizen tijdelijk naar mooie plekken in binnen- of buitenland. Reizen is meestal een feest, toch komen er ook vaak ongemakken bij kijken, zoals reisziekte, darmproblemen of zonneallergie. Gelukkig kunnen bepaalde voedingssupplementen helpen bij deze ongemakken; handig om deze ook alvast toe te voegen aan de ‘vakantie meeneemlijst’. 

Tijdsverschil en slaapritme

Een lange reis en de aanpassing aan een nieuwe omgeving kunnen vermoeiend zijn. Bij een lange reis met tijdsverschil kan een jetlag ontstaan. Een supplement dat een goede nachtrust ondersteunt kan dan goed van pas komen, zoals de Ultimate Calm Night, met extracten van de kruiden valeriaan, hop en passiebloem.

Reisongemakken in auto, vliegtuig of boot

Reisongemakken komen vaak voor, vooral tijdens lange ritten, op ruwe wegen, of tijdens een vlieg- of bootreis. Een natuurlijke middel dat vaak wordt aangeraden bij deze ongemakken is gember. Gember kan helpen bij het kalmeren van de maag en het verbeteren van de spijsvertering. Gember is verkrijgbaar als supplement in de vorm van capsules, handig voor wie de smaak van gember niet lekker vindt. Tip: begin een dag voor de reis met innemen.

De spijsvertering slaat op hol

Door veranderingen in klimaat en voeding kunnen ‘slechte’ bacteriën de darmflora flink verstoren. Het is beter om niet direct stoppende middelen te gebruiken, zodat het lichaam de kans krijgt om de schadelijke bacteriën kwijt te raken. Probiotica – ‘goede’ bacteriën - kunnen helpen de darmflora in balans te brengen, evenals voldoende hydratatie. Iedereen die gevoelig is voor spijsverteringsproblemen op reis wordt geadviseerd om al voor de reis te beginnen met probiotica, zoals de Advanced 40+ Acidophilus

Zon en huid

Reizen naar zonnige bestemmingen brengt risico's voor de huid mee, zoals verbranding en zonneallergie. Anti-oxidanten zoals carotenoïden, kunnen de huid beschermen tegen UV-schade. Een sterke anti-oxidant die hiervoor vaak wordt gebruikt is Astaxanthine, afkomstig uit algen. Om de huid voor te bereiden wordt geadviseerd om enkele weken voor blootstelling aan de zon te beginnen met inname. 

Op reis met supplementen

Het meenemen van bovenstaande voedingssupplementen op vakantie zal geen problemen opleveren bij de grens. Neem de supplementen bij voorkeur mee in de originele verpakking, dan is voor de douane ook direct duidelijk wat er in zit. Geniet van de zomer!

Tip: Zijn er nog vragen over deze blog, suppletie in het algemeen of over de Solgar producten? Stel ze via de chatbox op deze site of stuur een whatsapp naar 023-5344522.